Σταθεροποίηση στη Wall Street

Εν αναμονή της έναρξης ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών β' τριμήνου βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, με την αγορά να κινείται ανοδικά, καθώς όλοι ευελπιστούν ότι για ένα ακόμη τρίμηνο, οι επιχειρήσεις θα έχουν ακολουθήσει θετική πορεία.

Κέρδη 0,08% για τον Dow Jones στις 21.430 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,17% στις 2.429 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,28% υψηλότερα στις 6.169 μονάδες.

Το μεγαλύτερο στοίχημα των επενδυτών είναι η υψηλή τεχνολογία, με τον David

Kostin, αναλυτή της Goldman Sachs, να υπογραμμίζει σε report του ότι ο κλάδος θα έχει καλύτερα περιθώρια κερδών απ' ότι εκτιμούν οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις αγορές. «Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του κλάδου Τεχνολογίας Πληροφορικής θα διατηρηθεί στο 19,9% καθ' όλη τη διάρκεια του 2017», εκτίμησε ο αναλυτής της GS.

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές που έχουν σημειώσει την καλύτερη πορεία από την αρχή του 2017 -αν και έχουν υπάρξει διαστήματα ισχυρού sell off- με τα κέρδη του κλάδου να έχουν φθάσει στο 17%.

Τα πρώτα σημαντικά οικονομικά μεγέθη β' τριμήνου (και φυσικά α' εξαμήνου) θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, όπου δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους οι JPMorgan Chae, Citigroup και Wells Fargo.

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος αποδυναμώνεται 1,43% στις 11,03 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα