Σταθεροποίηση εν αναμονή της Fed για τη Wall Street

Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed και στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίασή της, βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται σταθεροποιητικά.

Οριακά κέρδη 0,04% για τον Dow Jones στις 20.751 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11% στις 2.362 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,14% χαμηλότερα στις 5.857 μονάδες.

«Τα στελέχη της Fed

έχουν εμφανιστεί επιθετικά στις δηλώσεις τους, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί δείχνουν ότι η οικονομία κινείται θετικά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Fed επιθυμεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο «μεικτές» ήταν οι ειδήσεις για την αγορά ακινήτων, καθώς οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη στεγαστικών δανείων υποχώρησαν 2%, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 3,3% τον Ιανουάριο.

Οι αμερικανικές αγορές συνεχίζουν να καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ, μετά την επικράτηση του Ντ. Τραμπ, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα στηρίξει περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα