Στασινός (ΤΕΕ): Για να ξεφύγουμε από την κρίση χρειάζονται επενδύσεις, τώρα

«Για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης, χρειάζονται επενδύσεις. Τώρα, όχι μετά από λίγα χρόνια. Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Αυτό που επείγει είναι συγκεκριμένες δράσεις, δουλειά και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει

πια χρόνος για χάσιμο».

Μάλιστα, ενόψει της εκδήλωσης «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά», η οποία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, ο κ. Στασινός σημείωσε ότι «το ΤΕΕ φέρνει μαζί, στο ίδιο τραπέζι, αυτούς που στηρίζουν χρηματοδοτικά και αυτούς που υλοποιούν τις επενδύσεις».

Όπως έγινε γνωστό, το workshop «Financial Instruments for the Greek Market» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και έχει στόχο να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά του Σχεδίου Γιούνκερ από τους κατεξοχήν γνώστες και ειδικούς.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς και ομιλίες ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Παναγιώτης Κορκολής, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Τέλος, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του European Investment Forum. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, πρόεδροι εργοληπτικών και μελετητικών οργανώσεων και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα