Σταμάτησε τρία λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα το ρολόι που μετρά προς την καταστροφή του πλανήτη

Το ρολόι της Συντέλειας του Κόσμου θα παραμείνει σταματημένο στα τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αποφάσισαν επιστήμονες, σε μία συμβολική κίνηση ώστε να αναδειχτεί το πόσο κοντά έχει πλησιάσει ο πλανήτης πριν την ολική καταστροφή.

Το συμβολικό ρολόι που θεσπίστηκε το 1947 από την Bulletin of the Atomic Scientists (BPA) σταμάτησε στις 11:57 το βράδυ, στο πιο κοντινό σημείο στην καταστροφή τα τελευταία 20 χρόνια.

Το λεγόμενο και ως Doomsday Clock, μετrά τις πιθανότητες της Συντέλειας εξαιτίας μία πυρηνικής καταστροφής

ή της κλιματικής αλλαγής.

Όσο πιο κοντά είναι στα μεσάνυχτα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα στην καταστροφή.

Το 2016 θεωρείται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για κλιματική αλλαγή, κυβερνοεπιθέσεις και από την τρομοκρατία.

Ο Lawrence Krauss, εκ των επικεφαλής του BPA, χαρακτήρισε πάντως την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή ως ένα θετικό βήμα.

Το BAS ιδρύθηκε το 1945 από τους φυσικούς που βοήθησαν στην κατασκευή της πρώτης πυρηνικής βόμβας, ενώ το ρολόι της Συντέλειας λανσαρίστηκε μετά την καταστροφή σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Η προηγούμενη φορά που το ρολόι βρέθηκε τρία λεπτά πριν την καταστροφή ήταν το 1984, κατά την διάρκεια του "Ψυχρού Πολέμου", ενώ η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1953 όπου το ρολόι κινήθηκε στα δύο λεπτά πριν την καταστροφή, στο πιο κοντινό σημείο προς την Συντέλεια που βρέθηκε ποτέ, με φόντο πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ και της ΕΣΣΡ για εννιά συνεχόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα