Στα Προπύλαια η πρώτη συγκέντρωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την πρώτη από τις δύο συγκεντρώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και αριθμός αντεξουσιαστών, έχουν κατέβει στην οδό Πανεπιστημίου και αναμένεται να κάνουν πορεία προς τη Βουλη ενώ από τις 12 είναι κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα»

του Μετρό.

Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια ενώ υπάρχει και κάλεσμα για το βράδυ στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος.

Η αστυνομία έχει «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Από την Τετάρτη κάτοικοι των Εξαρχειών, μέλη του Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ» έστειλαν επιστολή στην Όλγα Γεροβασίλη με την οποία της ζητούν να προφυλάξει την περιοχή και τους κατοίκους της από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς. «Σας καλούμε επίσης να αποφύγετε τη χρήση χημικών που σε συνδυασμό με εμπρησμούς προκαλούν τοξικές αναθυμιάσεις. Επισημαίνουμε ότι στη περιοχή μας κατοικούν χιλιάδες φιλήσυχες οικογένειες, παιδάκια και ηλικιωμένοι», καταλήγει η επιστολή των μελών του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προπύλαια, Γρηγορόπουλου,propylaia, grigoropoulou