Στα νερά του Γάγγη

Ο Σριβατσάν Σανκαράν είναι ένας Ινδός blogger με πάθος για τα ταξίδια και τη φωτογραφία. Αυτοδίδακτος φωτογράφος, κατάφερε να ξεκλειδώσει μόνος του τα μυστικά της φωτογραφίας χάρη στην αφοσίωσή του και την ακόρεστη δίψα του για συνεχή μάθηση. Οι φωτογραφίες του αναδεικνύουν τη σχέση ανάμεσα στη μητέρα φύση και τους ανθρώπους που ζουν στην αγκαλιά της. Πιστεύει ότι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να ανακαλύψει κανείς ένα συγκεκριμένο τοποθεσία

και να βιώσει τα μυστικά της είναι να γίνει ένα με την ντόπια κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της.

Ο Σριβατσάν έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις για το έργο του. Κέρδισε το Shoot the frame Award το 2012 και ήταν ένας από τους Top 10 Tamron Winners το 2013. Επίσης, έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 20 περιοδικά, ανάμεσα στα οποία είναι και το National Geographic Traveler. Πέρα από αυτό, έχει ιδρύσει το Madras Photo Bloggers, ένα site με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της ινδικής πόλης Τσενάι, και είναι συνιδρυτής του φωτογραφικού γραφείου Beaumoments.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ του είναι η κάλυψη του Κουμπ Μελά. Το Κουμπ Μελά είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ινδουιστών και εκατομμύρια από αυτούς για να την τιμήσουν βουτούν στα ιερά νερά του Γάγγη και άλλων ποταμών της Ινδίας. Οι εικόνες είναι άφθονες: πιστοί ντυμένοι σε βαθυκίτρινα ρούχα καπνίζουν ανέμελοι, ενώ άλλοι κάνουν την ιερή βουτιά. Στόχος του Σριβατσάν ήταν να δείξει τη γιορτή μέσα από μία διαφορετική σκοπιά. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό, ήταν να επισκεφτεί τις περιοχές με τους λιγότερους επισκέπτες.

Εξερεύνησε το Γαγγαντβάρ, όπου βίωσε αξέχαστες εμπειρίες και επισκέφτηκε το Ραμκούντ με τους άφθονους ναούς του. Δεδομένης της τεράστιας κλίμακας της γιορτής, ο κόσμος συρρέει στην περιοχή κατά χιλιάδες. Ο Σριβατσάν αναγκάστησει να περπατήσει πολλά κομμάτια της διαδρομής. Έκανε πεζοπορία σε βουνά μαζί με τους άλλους πιστούς για να φτάσει στις πηγές ιερών ποταμών. Οι προσκυνητές κατάγονταν κυρίως από χωριά και ήταν συνηθισμένοι στο δύσκολο τερέν και τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο ίδιος αισθάνεται γεμάτος από αυτό το ταξίδι, έχοντας αποκομίσει αξέχαστες εικόνες όπως το αθώο χαμόγελο μία ηλικιωμένης που πήγαινε και αυτή για να προσκυνήσει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα