Στα αρχεία της φοροδιαφυγής


Χωρίς ένα δελτίο Τύπου, με μια περίληψη των διατάξεων, το υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στο opengov.gr νομοσχέδιο 76 σελίδων όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται ότι και για 1.000 ευρώ κατάθεση ή ανάληψη μπαίνεις στα αρχεία της φοροδιαφυγής.

Για τα μάτια του κόσμου, το νομοσχέδιο συνοδεύεται από μια επιστολή Τσακαλώτου που καλεί «υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ιδιωτικούς φορείς, εταιρείες,

MKO, φυσικά πρόσωπα κ.λπ. να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, απόψεις και παρατηρήσεις επί του υποβληθέντος σχεδίου νόμου» και τονίζει ότι «η ευρύτατη συμμετοχή όλων των ανωτέρω θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τις προτάσεις προτού προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων».

Πόσα σχόλια υπέβαλαν όλοι αυτοί μετά από τρία 24ωρα δημόσιας διαβούλευσης;

Κανένα!

Κανένας δεν άφησε ούτε μια παρατήρηση αν συμφωνεί ή διαφωνεί. Αφού κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τη διαβούλευση, πώς θα καταθέσει προτάσεις; Και σιγά μη νοιάζεται το υπουργείο που δεν έγιναν προτάσεις. Αν ήταν βέβαια για διάψευση ή για καμιά... σαρανταποδαρούσα, φέιγ βολάν θα γίνονταν τα non papers και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα