Στα αμερικανικά ομόλογα σπεύδουν οι επενδυτές λόγω εμπορικού πολέμου

Σημαντική αποκλιμάκωση της τάξεως του 0,50% καταγράφει η αποδόση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο συγκεντρώνει αγοραστές σήμερα, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μετά τους δασμούς Τραμπ στέλνει κύματα κραδασμών στις διεθνείς αγορές, μειώνοντας τη διάθεση για ρίσκα.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 2,858%. Την ίδια ώρα η απόδοση του 2ετούς σημειώνει πτώση 0,8 μ.β. στο 2,58%, μία ημέρα αφότου κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Ιουνίου, ενώ του 30ετούς υποχωρεί κατά 1,8 μ.β. στο 2,95%.

Την

ίδια ώρα, πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, με τις εμπορικές ανησυχίες να επισκιάζουν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι νέες δασμοί της τάξεως του 10% δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα υποβληθούν σε διαδικασία επανεξέτασης διάρκειας δύο μηνών, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται καταναλωτικά είδη όπως ρούχα, τηλεοπτικά εξαρτήματα και ψυγεία, καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε απαράδεκτους τους νέους δασμούς και διεμήνυσε ότι το Πεκίνο θα είναι αναγκασμένο να ανταποδώσει αυτό το τιμωρητικό μέτρο από μέρους της Ουάσινγκτον.

Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου έκανε λόγο περί νέων «εντελώς απαράδεκτων» αμερικανικών απειλών και εκτίμησε πως η «παράλογη» συμπεριφορά της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump θα βλάψει «την Κίνα, τον κόσμο, αλλά και τις ίδιες» τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις νέες απειλές των ΗΠΑ ως «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού», τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα