Στα $6 δισ. η αγορά ομολόγων με αρνητικές επιδόσεις - Διπλασιάστηκε το ποσό σε ενάμισο χρόνο

Τα 6 δισ. δολάρια έχει αγγίξει η αγορά ομολόγων με αρνητικές επιδόσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της JP Morgan, αριθμός που έχει διπλασιαστεί σε περίπου ένα μήνα, φανερώνοντας την έντονη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, πάνω από το 25% του συνόλου του δημόσιου χρέους που παρακολουθείται από το δείκτη GBI βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος.

Στις αρχές Ιανουαρίου, τα ομόλογα με αρνητικές επιδόσεις άγγιζαν μόλις τα 2 δισ. δολάρια. Έκτοτε όμως το ποσό αυτό εκτοξεύτηκε.

Οι αρνητικές αποδόσεις του δημόσιου χρέους εκτοξεύθηκαν ως ένα τεράστιο μέρος της αγοράς ομολόγων, το τελευταίο ενάμιση χρόνο, και από μηδέν που ήταν τον Αύγουστο του 2014, άγγιξαν τα 6 δισ. δολάρια μέχρις τις 8 Φλεβάρη.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατρακυλούν σχεδόν κάθε μέρα, οι μετοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονη μεταβλητότητα και οι επενδυτές απομακρύνονται από την Κίνα, φοβούμενοι για το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε πιο ασφαλείς αγορές - κυρίως μεγάλες, με σταθερές οικονομίες, ωθώντας τις τιμές των ομολόγων προς τα πάνω και τις αποδόσεις προς τα κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα