Στα 1.319 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη για δολάριο

Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι ευρώ στο 1,1412 EUR/USD εν αναμονή της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την Κατάσταση του Έθνους.

Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου του χρυσού έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση στα 1.319,20 δολ. ανά ουγγιά.

Πάντως, τα κέρδη του δολαρίου παραμένουν περιορισμένα, καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών για τον Ιανουάριο

του 2019.

Την ίδια ώρα, «ήπιες» δηλώσεις αξιωματούχου της Fed βοήθησαν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα οι απώλειες του πολύτιμου μετάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε την περασμένη εβδομάδα αμετάβλητο το εύρος των επιτοκίων της στο 2,25% - 2,5% και υποσχέθηκε ότι θα είναι «υπομονετική» προτού προβεί σε μελλοντικές προσαρμογές.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,141 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,7%, στο 1,295 δολ., εν μέσω ανησυχιών για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα