Στα 1.187 δολάρια κατρακυλά ο χρυσός

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν έξι εβδομάδων, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από την Fed, αλλά και των στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, με τον υψηλότερο ρυθμό σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών αναπτύχθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, βάζοντας έτσι την αμερικανική οικονομία

σε τροχιά να πετύχει τον στόχο της κυβέρνησης Τραμπ για ετήσια ανάπτυξη 3%.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 1% ή 11,70 δολ. στα 1.187,40 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,166 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,7% στις 94,8 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξακολουθούν να κλιμακώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα