Σπηλιωτόπουλος εναντίον ΝΔ

"Το ζήτημα της αθεϊας δεν θα έπρεπε να υφίσταται ως ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Είμαστε στον 21ο αιώνα". Το tweet δεν το έγραψε κάποιος Συριζαίος από εκείνους στους οποίους επιτίθεται με μένος το υπόγειο του Μαξίμου.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος το έγραψε και έδωσε και συνέχεια: "Υπό αυτή την έννοια δεν νομίζω ότι είναι πεδίο αντιπαράθεσης

το αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ή δεν πιστεύει και που πιστεύει". Όμως προχώρησε και πιο πέρα ο βουλευτής της ΝΔ γενικεύοντας κατά της ηγεσίας του κόμμάτος του: "Ένα φιλελεύθερο κόμμα είναι πάνω απ όλα ένα κόμμα το οποίο σέβεται την ανεξιθρησκεία, τα ατομικά δικαιώματα, τις ιδιαιτερότητες του ατόμου".

Με μία πρώτη ανάγνωση ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποννοεί ότι η εκπρόσωπος του κόμματος κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο υποβολέας των ανακοινώσεων που εκδίδει με την σφραγίδα του κόμματος της ΝΔ - άραγε συμφωνεί ο γραμματέας του κόμματος;- ζει σε κάποιον άλλο αιώνα αλλά όχι στον 21ο. Η συνέχεια είναι σαφής θέση ότι δεν θα έπρεπε το κόμμα να επιτεθεί στον κ. Τσίπρα για τα θρησκευτικά του πιστεύω. Το τρίτο tweet είναι και το πιο σκληρό. Προς τί υπενθύμιση του κ. Σπηλιωτόπουλου προς την ηγεσία για το τί οφείλει να σέβεται ένα φιλελεύθερο κόμμα; Όχι βέβαια γιατί ο κ. Σαμαράς δεν το γνωρίζει.

Προφανώς με τον τρόπο αυτό ο κ. Σπηλιωτόπουλος θέλει να υπενθυμίσει στον κ. Σαμαρά ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ήταν φιλελεύθερο όταν ανέλαβε την ηγεσία του. Επίσης ότι με την σημερινή του πολιτική παραβιάζει τα δικαιώματα του ατόμου. Δεν λέει τίποτε καινούργιο ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Πράγματα που μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια ήταν αυτονόητα ακόμη και στο κόμμα του, επισημαίνει. Φυσικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είναι μόνος του στη ΝΔ. Είναι δυστύχημα όμως ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν μιλούν δημοσίως. Γιατί στις κατ'ιδίαν συζητήσεις τους είναι πολλοί εκείνοι που μιλάνε καθαρά για "ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της ηγεσίας Σαμαρά".

Έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις ακόμη και στο εσωκομματικό ακροατήριο ότι η κα Άννα Μισέλ και ο υποβολέας της ταύτισαν τον Γιωτόπουλο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και χωρίς καν επιχείρημα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς καταδίκασε το "διάγγελμα" του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά ζήτησε και τις παραιτήσεις των δύο υπεύθυνων υπουργών. Μπορεί στα οικονομικά ζητήματα να υπάρχει η επίκληση της εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Στα θέματα όμως των δικαιωμάτων και του πολιτικού πολιτισμού δεν υπάρχει άλλοθι σιωπής. Το αυτό ισχύει και για το εκφυλισμένο ΠΑΣΟΚ που κάποτε εξέφραζε την δημοκρατική παράταξη. Η μετάλλαξη του συστήματος που ηγείται η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είναι συγκυριακή.

Όσο η καταστροφή της χώρας θα επιδεινώνεται τόσο το καθεστώς θα καταφεύγει σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Είτε για να προσελκύσει το πιο καθυστερημένο κομμάτι της κοινωνίας είτε για να καταστείλει δημοκρατικές μορφές έκφρασης που το αμφισβητούν. Εν κατακλείδι οι βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιόν αιώνα θέλουν να οδηγήσουν την χώρα.

ΥΓ. Έναντι 4.000.000 ευρώ επικήρυξε η κυβέρνηση τους φυγάδες Ξηρό, Μαζιώτη και την σύντροφό του. Τα λεφτά δεν τα βάζει από την τσέπη του ο κ. Δένδιας. Την ανεπάρκειά του θα πρέπει να πληρώσει από τους φόρους του ο ελληνικός λαός. Γιατί Ξηρός και Μαζιώτης δεν είναι δραπέτες. Έφυγαν μέσα από τα χέρια των διωκτικών αρχών. Και φυσικά κατά την συνήθη πρακτική εδώ και ενάμισι χρόνο πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν.

Blogger Σπύρος Γκουτζάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα