Σοκ από τα μερίδια αγοράς στις ΑΧΕ

Σοκ και πολλές εκπλήξεις δείχνουν τα μερίδια αγοράς Μαρτίου στις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Στις τέσσερις πρώτες θέσεις συναντούμε ελληνικές εταιρείες, την Eurobank με 16,68%, την Euroxx με 13,34%, την Εθνική με 12,15% και την Πειραιώς με 9,25%.

Στην πέμπτη θέση είναι η IBG με 6,26%. Στην έκτη θέση η Citigroup με 5,98%, και στην έβδομη θέση η Λέων Δεπόλας με 3,92%.

Πιο κάτω, όμως, έχουμε εκπλήξεις. Μια εταιρεία

η οποία συμμετείχε στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, η Axia πραγματοποίησε 27,3 εκατ. ευρώ και έχει μερίδιο μόλις 1,46%- όταν πριν απο 1 χρόνο βρισκόταν στις πρώτες θέσεις. Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Ελληνοαμερικανικη Χρηματιστηριακή με μερίδιο 1,28% και 24,1 εκατ. τζίρο. Επίσης η γερμανική Deutsche Bank ακολουθεί στην 18η θέση με μερίδιο 1,14%.

Γιατί συνέβη αυτή η απότομη πτώση; Διότι οι ξένοι επενδυτές και πελάτες συμμετείχαν στις τράπεζες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους. Κάποιοι λοιπόν εδω έχουν κάνει λάθη όταν λένε στους πελάτες τους ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σε μια εβδομάδα, σε δυο εβδομάδες κλπ.

Την μια φορά θα κοροϊδέψεις, δυο φορές θα κοροϊδέψεις, την τρίτη θα σε εγκαταλείψει ο ξένος επενδυτής. Mέσα στις πρώτες 15 εταιρείες συναντάμε και την Παντελάκης, την UBS, την Credit Suisse, όπου δραστηριοποιούνται και πολλοί γνωστοί Έλληνες του City.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα