Σόιμπλε: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερονηνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ασαφές άφησε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, υποστηρίζοντας πως πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση αλλά είναι κατανοητή έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με την Ελλάδα. Πάντα μπορούν να υπάρξουν καθυστερήσεις, συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση

της αξιολόγησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, εκτιμώντας πως η Ελλάδα δεν έχει "άμεσο ζήτημα ρευστότητας" ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας ολοκλήρωσε λέγοντας πως υπάρχει χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Τσακαλώτο τις χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και εντατικές» σε «όλα τα ζητήματα ενδιαφέροντος».

«Είδα τον Τσακαλώτο στο Βερολίνο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση των συμφωνηθέντων βήμα-βήμα και το επόμενο είναι η αξιολόγηση του προγράμματος η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η αξιολόγηση θα έχει διάρκεια καθώς η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα