«Σκυτάλη» απωλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω Συρίας

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το σφυροκόπημα αεροπορικής βάσης στη Συρία από αμερικανικούς πυραύλους Τόμαχοκ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,32%. Σε αρνητικά πρόσημα οι περισσότεροι δείκτες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 στο -0,02%, o γερμανικός DAX με απώλειες 0,52%, o CAC40 στο Παρίσι υποχωρούσε λίγο πριν κατά 0,25% και ο ιταλικός FTSE MIB με οριακές απώλειες 0,01%.

Κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης τω ασιατικών χρηματιστηρίων, οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή επενδυτικά

καταφύγια, στέλνοντας ψηλότερα το ιαπωνικό γεν και χαμηλότερα το αμερικανικό δολάριο, εν μέσω των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, η επίθεση έγινε κατά του ίδιου στόχου που μια εβδομάδα νωρίτερα είχε εξαπολύσει χημικές επιθέσεις με πολλά θύματα και κάλεσε όλα τα κράτη να στηρίξουν τις ΗΠΑ κατά του καθεστώτος Ασαντ Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι,πριν την επίθεση, είχαν ενημερωθεί οι ρωσικές δυνάμεις.

Στην Ευρώπη, ο Γάλλος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως θα πρέπει υπάρξει διεθνής επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος, αν αποδειχθεί ότι έκανε χρήση χημικών όπλων.

Την ίδια ώρα, στη Μάλτα ξεκινά ακόμα ένα κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup, με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων υπουργών Οικονομικών να συγκλίνουν στο ότι η τελική συμφωνία Αθήνας- θεσμών θα πάει στο επόμενο Eurogroup. Αυτό που προσδοκά σήμερα η Αθήνα είναι να μάθει την ημερομηνία επιστροφή των θεσμών.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο τον Φεβρουάριο κατά 2,2% έναντι προσδοκιών για πτώση 0,2%

Keywords
Τυχαία Θέματα