Σκουρλέτης: Η Ελλάδα είναι πλέον «πρωταγωνίστρια» όσον αφορά την ενέργεια στα Βαλκάνια

Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακό σταυροδρόμι και πρωταγωνίστρια στην ενέργεια στα Βαλκάνια, με τις συμφωνίες με το Ιράν, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο αλλά και τον ΤΑΡ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, από το βήμα της Βουλής.

Υπερασπιζόμενος

την ενεργειακή, κι όχι μόνο, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ότι έχει καταφέρει να κάνει ένα «μπάσιμο» στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν υπερασπίστηκε τον κρατικό χαρακτήρα της ΔΕΗ ή του ΑΔΜΗΕ, γι' αυτό και την καλεί τώρα να ψηφίσει τα άρθρα, ενώ την ίδια στιγμή, μίλησε για μια μεγάλη τομή στο ενεργειακό πλαίσιο με τον νέο νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση ότι δεν κατέθεσε προτάσεις στα νομοσχέδια, π.χ. το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι γνώριζε από το καλοκαίρι τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ ως στόχο.

«Τώρα καλούμαστε να ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους» είπε. «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης κρίνεται από τον κόσμο, αλλά όλο και περισσότεροι συνομολογούν ότι η αξιολόγηση μπαίνει σε νέα φάση. Μεγάλες επενδυτικές, πχ. Unicredit,EBRD, ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα και το θέμα του χρέους συγκεκριμενοποιείται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του υπερταμείου, είπε πως δεν είναι ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις και τα έσοδα δεν πηγαίνουν μόνο για αποπληρωμή του χρέους, αλλά είναι τομή που δανείζεται μοντέλα άλλων χωρών για να υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας της χώρας.Για το ΕΚΑΣ, απαντώντας στον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου, είπε ότι είναι «θράσος αυτού που δεσμεύτηκαν για κατάργησή του να μας εγκαλούν για το ότι το υποκαθιστούμε με την εθνική σύνταξη».

Όλοι μας θα κριθούμε από τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής μας, για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία και να επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα