Σε υψηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

Με οριακή άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ανερχόμενες πάντως σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων, εν μέσω της αισιοδοξίας σχετικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού.

Τα κέρδη του «μαύρου χρυσού» παρέμειναν, ωστόσο, περιορισμένα, καθώς επιτροπή παρακολούθησης της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ είδε μια αύξηση της παραγωγής.

Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 15 σεντς ή 0,2%, στα 68,87 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Αυγούστου 2018.

Την ίδια ώρα, το Brent ενισχυόταν κατά 0,5% στα 76,5 δολ. ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό αργό σημείωσε συνολικά κέρδη 4,3%, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 5,6%.

Τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ διαπίστωσαν ότι το ποσοστό συμμόρφωσης υποχώρησε στο 109% τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το «Reuters».
Εάν αυτό συγκριθεί με το επίπεδο συμμόρφωσης 120% που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο και 147% τον Μάιο, τότε προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες αυξάνουν σταθερά την παραγωγή τους.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί με επικεφαλής τη Ρωσία είχαν συμφωνήσει τον Ιούνιο να επανέλθουν σε συμμόρφωση 100% αναφορικά με τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα