Σε υψηλό τριετίας το ευρώ - Δυνατή και η στερλίνα

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014 βρέθηκε το ευρώ που διαπραγματευόταν νωρίτερα στο 1,2335 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, παίρνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Ο σχετικός δείκτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ξεπέρασε τις προβλέψεις τον Ιανουάριο, υποβοηθώντας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, αναμένοντας τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Συνολικά το ευρώ έχει κάνει ράλι

από την αρχή του έτους, λόγω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι μια δυνατή οικονομία θα ωθήσει την ΕΚΤ να επισπεύσει τον ταχύτερο τερματισμό των πολύχρονων προσπαθειών στήριξης της οικονομίας, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν αρχικά.

Το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό τριετίας έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων λόγω ανησυχιών ότι η προνομιακή απόδοση του αμερικανικού νομίσματος θα αρχίσει να φθίνει όσο οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να περιορίζουν τη νομισματική χαλάρωση. Ο δείκτης του δολαρίου έπεσε κάτω από το επίπεδο του 90 για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 και συγκεκριμένα στο 89,935. Εναντι του γεν, το δολάριο υποχώρησε κάτω από το ορόσημο των 110 για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα μετά το πρόσφατο ράλι λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για επίτευξη μιας συμφέρουσας για τη Βρετανία συμφωνίας αναφορικά με το Brexit, ενισχύθηκε κατά 0,2% στο 1,4023 δολ., ενώ νωρίτερα άγγιξε το 1,4049 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα