Σε υψηλό έξι ετών η αύξηση του γερμανικού PMI

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε ο γερμανικός ιδιωτικός τομέας αναπτύχθηκε τον Μάιο, κυρίως λόγω της ισχυρότερης του αναμενόμενου βιομηχανικής δραστηριότητας, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα συνεχίσει την ισχυρή της ανάκαμψη στο β΄ τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, ο σύνθετος ΡΜΙ της Markit, σημείωσε άνοδο στις 57,3 από τις 56,7 μονάδες τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 και έναντι εκτίμησης αναλυτών στο Reuters, για 56,6 μονάδες.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε

με ρυθμό 0,6% στο τρίμηνο καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις σε μηχανήματα και κτήρια, και οι καταναλωτές και το δημόσιο συνέχισαν να ξοδεύουν, ενώ οι ισχυρότερες εξαγωγές συνέβαλαν επίσης στην ανάπτυξη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γερμανική οικονομία θα διατηρήσει το αναπτυξιακό της momentum και θα αναπτυχθεί «κατά τουλάχιστον 0,6%» στο τρίμηνο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.

Η έρευνα ανέφερε ότι η ανάπτυξη στη μεταποίηση ανέκαμψε και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της εξαετίας, στις 59,4 μονάδες, έναντι των 58,2 μονάδων στον προηγούμενο μήνα.

Στην μεταποίηση, οι παραγγελίες για νέες εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της επταετίας ενώ ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας διαμορφώθηκε σε υψηλό έξι ετών.

Ο Williamson δήλωσε πως οι εξαγωγείς επωφελούνται από την ευρεία ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης για αυτοκίνητα, μηχανήματα και άλλα αγαθά παραγωγής Γερμανίας, ενώ το ευρώ παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την τελευταία ανάκαμψη.

Για το 2017, η Markit αναμένει ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα