Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ανήλθαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, μετά τη «βουτιά» του δολαρίου. Η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ δεν ενθουσίασε τους επενδυτές, αφού δεν παρείχε λεπτομέρειες για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας όπως είχε εξαγγείλει, πάνω στις οποίες είχε στηριχθεί το ράλι του δολαρίου το προηγούμενο διάστημα.

Η τιμή του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου ανήλθε στα 1.202,35 δολάρια η ουγγιά, επίπεδο στο οποίο έχει να βρεθεί από τις 23 Νοεμβρίου. Το πολύτιμο μέταλλο είχε δεχτεί στήριξη, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, από τα πρακτικά της Fed

τα οποία έδειξαν να ικανοποιούν τους επενδυτές. Οι καθυστερήσεις στην αύξηση των επιτοκίων είναι θετική εξέλιξη για τον χρυσό και αρνητική για το δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό ενός μήνα, στις 101,01 μονάδες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του ασημιού για παράδοση Μαρτίου κινούνται ανοδικά κατά 11 σεντς ή 0,6% στα 16,93 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα κατέγραψε άνοδο 1,4% σε υψηλό εννέα εβδομάδων στα 990,5 δολάρια.
Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 760,8 δολάρια. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χαλκού καταγράφουν άνοδο 0,8% σε υψηλό ενός μήνα στα 2,63 δολάρια η λίβρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα