Σε υψηλό δύο ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε θετικό έδαφος σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη – το πρώτο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 – καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έφτασε σε υψηλό δύο ετών, με άνοδο νωρίτερα 0,40% και σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, ο FTSE100 +0,36%, o DAX +1,23%, o CAC +0,52%, o FTSE MIB +0,92%, o IBEX +0,49%

O κλάδος πρώτων υλών σημειώνει τη μεγαλύτερη

άνοδο (1,4%), μετά τα θετικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση αλλά και την άνοδο του νικελίου που καταγράφει τη μεγαλύτερη ενίσχυση μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων. Οι μετοχές τεχνολογίας έκαναν επίσης άλμα λίγο μετά το άνοιγμα, χάρη στην ανακοίνωση κερδών. Η μετοχή της Sony άγγιξε υψηλό εννέα ετών μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, οι μετοχές του τομέα λιανικού εμπορίου με πτώση άνω του 0,7% λόγω αρνητικού outlook για τη βιομηχανία.

Η βρετανική εταιρεία λιανικής Next έκανε βουτιά πάνω από 8%, μετά την ανακοίνωση ότι το trading παραμένει «εξαιρετικά ευμετάβλητο», παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν το γ' τρίμηνο. Η Marks and Spencer συμπαρασύρθηκε επίσης με πτώση 4% και η H&M με απώλειες άνω του 1,3%.

Η Standard Chartered ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το γ' τρίμηνο με άνοδο 78%, στα $814 εκατ. καθώς κατάφερε να αποφύγει τις βαριές απώλειες που είχε υποστεί πέρυσι από κόκκινα δάνεια και ιδιωτικά κεφάλαια.

Η φαρμακευτική Indivior σημείωσε άνοδο 10% μετά την έγκριση που έλαβε για ένα νέο φάρμακο για τη θεραπεία εθισμού στα απιοειδή.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η σημερινή συνάντηση της Federal Reserve , όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική. Οι αναλυτές δεν αναμένουν σήμερα ανακοινώσεις για τα επιτόκια, με την επόμενη αύξηση πιθανότατα τον Δεκέμβριο, ενώ η σημερινή αναμένεται να είναι και η τελευταία προτού ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα