Σε υψηλό δύο ετών ο Nikkei

Στο πιο υψηλό του επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015 έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,81%, καταγράφοντας κέρδη 162,66 μονάδων, για να κλείσει στις 20.230,41 μονάδες.

Ο δείκτης Topix επίσης ενισχύθηκε κατά 0,70%, έχοντας κέρδη 11,18 μονάδων και έκλεισε στις 1.617,25 μονάδες.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στους υπόλοιπους ασιατικούς δείκτες καθώς οι αγορές αναμένουν την απόφαση του MSCI για πιθανή συμμετοχή

και των μετοχών της ηπειρωτικής Κίνας στο δείκτη αναδυόμενων αγορών, την ώρα που ενισχύεται το αμερικανικό δολάριο. Αυτή θα είναι και η τέταρτη απόπειρα για υπαγωγή των κινεζικών μετοχών στον δείκτη MSCI.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,07%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη και γύρισε σε απώλειες 0,82%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 0,23%. Στην ηπειρωτική χώρα, ο Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 0,23%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε στο 97,528 έναντι μιας ομάδας νομισμάτων και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης William Dudleyότι ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα αυξάνεται ολοένα και πιο γρήγορα, επιτρέποντας έτσι στη Fed to να ακολουθεί σφιχτή νομισματική πολιτική. Αργότερα ωστόσο ο πρόεδρος της Fed Σικάγου, Charles Evans, είπε ότι η Fed θα πρέπει να κάνει αργές κινήσεις σε ότι αφορά την αύξηση των επιτοκίων και να περιορίσει το χαρτοφυλάκιό της λόγω χαμηλού πληθωρισμού.

Εναντι του γεν το δολάριο βρέθηκε στα 111,67, ενώ νωρίτερα έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Στο μεταξύ, οι υποβαθμίσεις τεσσάρων αυστραλιανών τραπεζών από τη Moody's δεν αναμένεται να επηρεάσει τα χρηματοδοτικά τους κόστη. Οι μετοχές τους σημείωσαν πτώση, με την ANZ να υποχωρεί 0,76%, τη National Australia Bank λκατά 0,79%, και την Commonwealth Bank of Australia να χάνει 0,77%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε ελαφρά άνοδο, με το αργό τύπου μπρεντ να διαπραγματεύεται στα 47,01 δολ/βαρέλι και το WTI να ενισχύεται κατά 0,04% στα 44,24 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα