Σε bull market και υψηλό 11 μηνών το Τόκιο χάρη στο ισχυρό δολάριο

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στην Ασία την Παρασκευή, ωστόσο, ο ιαπωνικός δείκτης ενισχύθηκε σε υψηλό 11 μηνών χάρη στο αδύναμο γεν.

Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,6% στις 17.967 μονάδες, σε νέο υψηλό από τις 6 Ιανουαρίου. Ο δείκτης εισήλθε σήμερα σε bull market.

Το γεν κινήθηκε στα 110,68 έναντι του δολαρίου.

Στο επίκεντρο των επενδυτών ήταν και

η συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

«Η έλλειψη λεπτομερειών δείχνει ότι δεν έχουν λυθεί τα "ανοιχτά" θέματα σχετικά με τον TPP και τις ΗΠΑ» σχολιάζει ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank.

Οι εξαγωγικές ιαπωνικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να καταγράφουν κέρδη. Με άνοδο 2,68% κινήθηκε η Toyota, με κέρδη 1,7% η Nissan, κέρδη 3,77% η Mazda και άνοδο 1% η Honda.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικών όπως οι Sharp, Canon, Nikon και Sony έκλεισαν με μεικτά πρόσημα.

Ανοδικά έκλεισαν επίσης το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας.

Αρνητικά πρόσημα στην Κίνα και τη Νότιο Κορέα.

«Οι αγορές έχουν φτάσει στο σημείο που πρέπει να αξιολογήσουν τα ρίσκα και τα πιθανά οφέλη από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ» σχολιάζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε στο $0,7388 ενώ το ευρώ στο $1,059.

Το κινεζικό γιουάν υποχώρησε στο 6,89 έναντι του δολαρίου.

Λόγω του ισχυρού δολαρίου οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 1% στα 44,95 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 0,73% στα 46,15 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα