Σε υψηλά 16 μηνών το γεν

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών αναρριχήθηκε το γεν καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο που πυροδότησαν ένα κύμα αποστροφής του ρίσκου από πλευράς επενδυτών.

Αιτία η υπογραφή προεδρικής απόφασης από τον Ντίναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. δολ. στην εισαγωγή κινεζικών προϊόντων, μετά από διάστημα ενός μήνα από τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας.

Αν και οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να είναι περισσότερο μια προειδοποιητική

βολή και όχι τόσο το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο, οι αμερικανικές μετοχές έκαναν χθες βουτιά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για σοβαρό αντίκτυπο στις εμπορικές σχέσεις.

Το δολάριο υποχώρησε στα 104,635 γεν κατά τις ασιατικές συναλλαγές, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Το ιαπωνικό νόμισμα θεωρείται συχνά ως ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιπτώσεις αναταράξεων στις αγορές και οικονομικής αβεβαιότητας, εν μέρει λόγω της ανθεκτικότητας που παρέχει το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας.

«Το γεν συνεχίζει να επωφελείται από το κύμα αποστροφής του ρίσκου σε διεθνές επίπεδο και ακόμα κι αν η ισοτιμία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς κάτω από το επίπεδο του 105 υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι γιατί να μην είναι κανείς short στην ισοτιμία δολάριο – γεν στις δεδομένες συνθήκες», αναφέρει Stephen Innes, αναλυτής της Oanda.

Αφού πρώτα επανέκτησε μέρος των απωλειών του το δολάριο διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 104,95 γεν, σημειώνοντας πτώση 0,3% από τα επίπεδα που ήταν λίγο πριν το κλείσιμο της Wall.

Keywords
Τυχαία Θέματα