Άνοδος στην Ευρώπη μετά τα θετικά μάκρο - Στο επίκεντρο η απόφαση Τραμπ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση και τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, ενώ, την ίδια ώρα, αγορές και πολιτική σκηνή αποτιμούν την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,66% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό πρόσημο. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε νέο υψηλό από το άνοιγμα.

Λίγο νωρίτερα

η εικόνα στους μεγαλύτερους δείκτες είχε ως εξής:

FTSΕ100 +0,26%, DAX +1,45%, CAC40 +0,92%, FTSE MIB +0,93%, IBEX35 +0,99%.

Με άνοδο 1,4% κινείται ο τραπεζικός τομέας, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Fed ότι εντός του μήνα επίκειται νέα αύξηση των επιτοκίων.

Στον αντίποδα, με πτώση 0,4% οι μετοχές των κλάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τον μαύρο χρυσό να υποχωρεί νωρίτερα κατά 3% λόγω φόβων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, ο ΟΠΕΚ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 1,5%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Banco Popular σημειώνει άνοδο σήμερα κατά 5,6% μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 17%, μετά την είδηση ότι μπορεί να κλείσει.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Ipsen έκανε άλμα 5%, μετά την ανακοίνωση ότι γίνονται νέες προσπάθειες να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα ογκολογίας.

Η μετοχή της B&M European υποχώρησε κατά 2,7% μετά την πώληση μεριδίου 12,5% της εταιρείας από τους μετόχους.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται σήμερα και οι μετοχές των αυτοκινήτων και των καταναλωτικών αγαθών. Οι γερμανικές αρχές έχουν κατηγορήσει την Audi για ψευδή τεστ εκπομπής ρύπων σε κορυφαία της μοντέλα. Παράλληλα, οι Lindeκαι Praxair συμφώνησαν χθες να συγχωνευθούν με deal 73 δισ. δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, ανάπτυξη εμφάνισε τελικά η ελληνική οικονομία κατά το α' τρίμηνο με αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ, τοσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία βάση. Η ερχική εκίμηση της ΕΛΣΤΑΤ έκανε λόγο για ύφεση 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης εκτός αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα