Σε θετικό πρόσημο η Ευρώπη – Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ της νέας χρονιάς στα χρηματιστήρια διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,6%, ενώ πριν από λίγο σημείωνε άνοδο 0,50%  στις 492,46 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες σε άνοδο εκτός των μετοχών των κλάδων υγείας και χημικών.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,10%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,22%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,66%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,18% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,60%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκαναν

ποδαρικό στο 2022 με μεγάλη άνοδο τη Δευτέρα, με τους περισσότερους περιφερειακούς δείκτες να σημειώνουν άνοδο κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών για το καινούργιο έτος.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία της Covid-19, με πολλές χώρες ανά τον κόσμο να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς ή lockdown, ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης της Όμικρον. Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα για το 2022, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι η αμερικανική Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος ώστε να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών για τους καταναλωτές.

Τα αμερικανικά futures παρέμειναν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500.

Νωρίτερα, οι μετοχές στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος λειτούργησε σαν βαρίδι. Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι επιτάχυνε ο ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα για τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Χρονιά ρεκόρ για το ηλεκτρονικό εμπόριο – Πωλήσεις €14 δισ. στην Ελλάδα το 2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Νέο ασφαλιστικό: Σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης

Keywords
Τυχαία Θέματα