Σε θετικό έδαφος και σήμερα οι περισσότερες αγορές στην Ασία

Διατήρησαν το θετικό πρόσημο και σήμερα οι περισσότερες αγορές στην Ασία καταφέρνοντας να παραμείνουν στα υψηλά επίπεδα παρά τη μικρή διόρθωση της ιαπωνικής αγοράς και καθώς στην Κίνα σηματοδοτήθηκε η παραμονή για πολλά χρόνια ακόμα του Σι Τζινπίνγκ στο “τιμόνι” της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, που εξαιρεί την ιαπωνική αγορά, είχε οριακή μεταβολή. Ο Nikkei στο Τόκιο σταμάτησε το διαδοχικό ανοδικό σερί των 16 συνεδριάσεων, λόγω της επανεκλογής του πρωθυπουργού

Σίνζο Άμπε και την ελπίδα των επενδυτών ότι θα διατηρήσει χαμηλά το γιεν, σημειώνοντας μία μικρή διόρθωση 0,3%. Απώλειες 0,31% και για τον Topix.

Στην Κίνα ο δείκτης των blue chips CSI 300 ενισχύθηκε 0,3% και ο Shanghai Composite 0,2%.

Σήμερα το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας παρουσίασε τη νέα ηγετική ομάδα από την οποία δεν φαίνεται ξεκάθαρος διάδοχος του Προέδρου Σι Ζινπίνγκ.

Ο Hang Seng στο Χονκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,29%, ο Kospi στη Σεούλ 0,08/%, ο STI στη Σιγκαπούρη 0,17% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία 0,14%.

Στο μεταξύ χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ σε γεύμα με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές συζήτησε για το ποιός θα πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Fed. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τραμπ ρώτησε τους γερουσιαστές εάν θα προτιμούσαν τον οικονομολόγο καθηγητή του πανεπιστημίου Stanford John Taylor ή τον σημερινό διοικητή της Fed, Jerome Powell. Ο πρώτος, σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να θέσει την Κεντρική Τράπεζα σε τροχιά πιο γρήγορης αύξησης επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα