Σε θετικό έδαφος η Wall Street με «οδηγό» Boeing και Facebook

Υψηλότερα κινήθηκε η Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα νέα σχετικά με πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύθηκε 117 μονάδες υψηλότερα, με οδηγό τα κέρδη 2% της Boeing. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%, καθώς οι τομείς των υπηρεσιών

επικοινωνιών και των βιομηχανιών υπερέβησαν τις επιδόσεις τους. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,2% καθώς η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε.

Η Boeing ενισχύθηκε, παρότι η Αιθιοπία ανακοίνωσε ότι η Boeing θα πρέπει να επανεξετάσει την «ελεγξιμότητα» των 737 MAX 8 και οι αρχές αεροπλοΐας θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι το σύστημα ελέγχου πτήσης «αντιμετωπίστηκε επαρκώς» από τον κατασκευαστή του αεροσκάφους των ΗΠΑ, μετά την πολύνεκρη τραγωδία σε πτήσξη της Ethiopian Airlines.

Η Boeing και η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι η συντριβή του αεροσκάφους μπορεί να είχε αποφευχθεί εάν οι πιλότοι ακολουθούσαν απλώς τις καθιερωμένες διαδικασίες ασφαλείας.

Η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, Dagmawit Moges, ανέφερε ότι το αεροπλάνο θεωρήθηκε «αξιόπλοο» κατά την απογείωση, ότι η απογείωση ήταν κανονική και ότι το πλήρωμα «εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που προσέφερε ο κατασκευαστής αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος».

Οι μετοχές του Facebook ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 2%, αφότου η Guggenheim αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε «αγορά («buy») από «ουδέτερο» («neutral») αναφέροντας τις «σταθερές» τάσεις των χρηστών και τους επενδυτές που αισθάνονται πιο άνετα στα θέματα ιδιωτικότητας της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικού εκπρόσωποι ΗΠΑ-Κίνας προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία για τα βασικά ζητήματα, ώστε ο Πρόεδρος Donald Trump και ο κινέζος ομόλογός του Xi Jinping να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια τελετή υπογραφής μιας συνολικής συμφωνίας. Ο Trump πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα