Σε θετικό έδαφος η Wall Street - Η Apple αντιστάθμισε τις απώλειες της Boeing

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street τη Δευτέρα, καθώς τα κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές – όπως της Apple και Facebook – αντιστάθμισαν τις απώλειες της μετοχής της Boeing.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύθηκε 72 μονάδες υψηλότερα μετά από πτώση πάνω από 200 μονάδες στο άνοιγμα. Ο S&P 500 κέρδισε 1,43%, με άνοδο 1,7% στον

κλάδο της τεχνολογίας. Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,98%.

H Boeing είδε τη μετοχή της να υποχωρεί άνω του 9%, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Το αεροπλάνο συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 157 επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος).

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 μέσα σε έξι μήνες, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Ωστόσο, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε πάνω από 2,5%, αφότου η Bank of America Merrill Lynch την αναβάθμισε τη σύσταση σε «buy» από «neutral». Η μετοχή της Facebook ενισχύθηκε επίσης κατά 2%, αφότου η Nomura Instinet προχώρησε σε αντίστοιχη αναβάθμιση της μετοχής.

Την ίδια ώρα ελαφρά ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Ιανουάριο, μετά τη μεγάλη μείωσή τους τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με αναλυτές, η μικρή αυτή ανάκαμψη δεν είναι αρκετή για να αλλάξει την εικόνα επιβράδυνσης της οικονομίας κατά την έναρξη του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα