Σε θέση μάχης η Apple κατά των τραπεζών της Αυστραλίας

Κορυφώνεται η μάχη της Apple κατά του τραπεζικού συστήματος της Αυστραλίας σχετικά με το μέλλον των πληρωμών μέσω κινητών, κατηγορώντας το ότι επιχειρεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να μπλοκάρει την επέκταση της υπηρεσίας Apple Pay στην Αυστραλία.

Όπως ισχυρίστηκε η Apple ενώπιον της αυστραλιανής επιτροπής ανταγωνισμού,

ανησυχεί ότι, αν ευσταθούν τα παραπάνω, θα επέλθει ζημιά τόσο στους καταναλωτές, όσο και στα μικρότερα ιδρύματα που εκδίδουν κάρτες και οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία «ως μέσο διασφάλισης μιας ψηφιακής παρουσίας στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τις μεγάλες τράπεζες».

Αυτή είναι η τελευταία προσφυγή που κάνει ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το αν οι κορυφαίες τράπεζες της χώρας θα πρέπει να επιτρέπεται να διαπραγματεύονται ως ομάδα απέναντι στην είσοδο της Apple Pay.

Οι τράπεζες που έχουν επενδύσει στη δική τους τεχνολογία κινητής τα τελευταία χρόνια, φοβούνται ότι θα αποκλειστούν από τη γοργά αναπτυσσόμενη αγορά και επιδιώκουν να διαπραγματεύονται από κοινού ως μια οντότητα, ώστε να ενισχύεται η διαπραγματευτική τους ισχύς.

Οι Αυστραλοί είναι οι σημαντικότεροι χρήστες της τεχνολογίας πληρωμών χωρίς συμβόλαιο, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Inc. και αποτελούν πεδίο δοκιμής στον παγκόσμιο ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών και των εταιρειών τεχνολογίας για το ποιος θα κυριαρχήσει στο μέλλον στην τεχνολογία των πληρωμών.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι οι ανωτέρω ισχυρισμοί δεν ισχύουν και ότι είναι αστήριχτοι. Όπως σημειώνουν το δικό τους application για πληρωμές εξ αποστάσεως δεν έχει στόχο να εμποδίσει το Apple Pay να μπει στην Αυστραλία ή να μειώσει τον ανταγωνισμό. Έχει να κάνει με την παροχή επιλογών και τον αληθινό ανταγωνισμό απέναντι στους δυνητικούς πελάτες και στοχεύει στη διευκόλυνση της καινοτομίας και της επένδυσης στο ψηφιακό πορτοφόλι που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους οι Αυστραλοί.

Αν και η Apple ηγείται αυτή τη στιγμή στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητής εντός των καταστημάτων, αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό, αφού τα αμερικανικά καταστήματα λιανικής από τα Wal-Mart έως τα CVS Health έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις δικές τους υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα