Σε οδικό χάρτη για την Ε.Ε. δεσμεύτηκαν Μέρκελ - Μακρόν

Να συνεργαστούν με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος προέδρος δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να επανεξετάσουν τις ευρωπαϊκές συνθήκες ενώ σχεδιάζουν να έχουν κοινή κυβερνητική συνεδρίαση τον Ιούλιο, σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν τον γαλλογερμανικό άξονα.

«Συμφωνήσαμε ότι θέλουμε να αναπτύξουμε έναν οδικό χάρτη, έναν

χάρτη για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Ε.Ε.. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν μπορεί να δημιουργηθεί από τη μία μέρα στην άλλη» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης. «Μπορούμε να προσδώσουμε νέα δυναμική στην Ευρώπη. Έχω γνώση της ευθύνης που έχουμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις σε αυτό το κρίσιμο σημείο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερη προστασία που έχουν ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης.

Έκανε λόγο για σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει εις πέρας τους επόμενους μήνες. Ο Μακρόν υποστήριξε πως ο γαλλο-γερμανικός άξονας πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική στάση.

Εξέφρασε την επιθυμία του η Ε.Ε. να γίνει λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο προστατευτική καθώς και ότι τις επόμενες εβδομάδες οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να φτιάξουν έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα