Σε νέα χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς

Συνεχίζουν την πτώση οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή «καταφύγια» εν μέσω κλίματος αποφυγής του ρίσκου στις αγορές.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,325%, κάτω από τα ιστορικά χαμηλά της Τρίτης (1,357%).

Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των γερμανικών και ολλανδικών ομολόγων. Το ίδιο και η απόδοση του βρετανικού 10ετούς, που υποχώρησε στο 0,763%.

Η απόδοση του ιαπωνικού 20ετούς ομολόγου πέρασε σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη

φορά σήμερα, όπως μεταδίδει ο Dow Jones, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,015%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου επίσης υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο -0,275%.

«Το trading οδηγείται ολοκληρωτικά από την στερλίνα. Βλέπουμε ένα μοτίβο που είδαμε αμέσως μετά το Brexit. Η στερλίνα υποχώρησε, το ευρώ υποχώρησε και το γεν ήταν σχεδόν το μοναδικό νόμισμα που αγόραζαν εν μέσω της αποφυγής ρίσκου» σχολιάζει ο Marito Ueda, διευθυντής στην FX Prime by GMO.

Σύμφωνα με την JP Morgan, το 36% του συνόλου των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως, που αξίζουν περίπου 10 τρισ. δολ., διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με αρνητικές αποδόσεις, ενώ και τα εταιρικά ομόλογα, αξίας 1 τρισ. δολ. διαπραγματεύονται με αρνητικές αποδόσεις επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα