Σε ιστορικό υψηλό o Dow Jones – Ράλι για τεχνολογία

Η ανάκαμψη στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street, με τον Dow Jones να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό.

Κέρδη 102 μονάδων ή 0,48% για τον Dow Jones στις 21.486 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,64% στις 2.448 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει την καλύτερη πορεία, με κέρδη 1,18% στις 6.224 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο τομέας τεχνολογίας πληροφορικής που φθάνει στο 1,4%, με τις μετοχές των Facebook, Amazon,

Apple, Netflix και Alphabet να ενισχύονται σχεδόν 1%. Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Amazon «έπιασε» ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας σημαντικά τα 1.000 δολάρια.

«Κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχεται τόση αισιοδοξία. Όχι ότι θα πρέπει να έχουμε αρνητικές αντιδράσεις αλλά δεν υπάρχει κάποιος βάσιμος λόγος για τόση αισιοδοξία αυτή τη στιγμή», εκτιμά ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος της μονάδας trading και παραγώγων της Charles Schwab.

Θετική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτήν του 10ετούς να ενισχύεται στο 2,17%, μετά και από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Fed και με δεδομένη την έλλειψη σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα