Σε εξέλιξη «εξέγερση» κατά του Τραμπ στο Πόρτλαντ - Μαίνονται τα επεισόδια (Live)

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βγαίνει η κατάσταση στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου οι διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζονται για δεύτερη μέρα.

Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί τόσο πολύ που η αστυνομία αναβάθμισε τις κατάσταση από «διαδήλωση» σε «εξέγερση», εξαιτίας της «εκτεταμένα εγκληματικής και επιθετικής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων» όπως ανέφερε μέσω Twitter.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές

«παράνομους» σηματοδοτώντας ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών μπορεί να γίνει πολύ πιο βίαιη καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς ενώ υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα, βιτρίνες ακόμα και φωτιές.

ΔΕΙΤΕ LIVE

Αντίστοιχες διαδηλώσεις στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη.

Στη δυτική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οκλαντ στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Οι διαδηλώσεις δεν έμειναν ασχολίαστες από τον νέο πρόεδρο ο οποίος τις αποκάλεσε «άδικες».

Οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες και η ανησυχία τόσο μεγαλη που σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής της Bild στη Νέα Υόρκη, φορτηγά του δήμου γεμάτα με άμμο παρατάχθηκαν χθες στην είσοδο του ουρανοξύστη τραμπ, ενώ την προηγουμένη είχαν τοποθετηθεί τσιμεντένια οδοφράγματα ως ασπίδα προστασίας.

Εικόνες από το Πόρτλαντ

Keywords
Τυχαία Θέματα