Σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι άνδρες του Πυροσβεστικού σώματος και οι κάτοικοι της περιοχής των Δερβενοχωρίων. Αν και οι εστίες έχουν απομακρυνθεί απο τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το έργο των πυροσβεστών παραμένει ακομα δύσκολο.

Αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, τα οποία κινούνται μέσα σε χαράδρες, οι οποίες είναι δύσκολα προσεγγίσιμες απο τις επίγειες δυνάμεις. Το ένα μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τα λατομεία Φράγκου, ενώ το άλλο προς τα χωριά Πράσινο και Πανακτο. Ωστόσο, βρίσκεται προς το παρόν σε μεγάλη απόσταση από τις δύο

κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος, η πυρκαγιά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες έχει περιοριστεί χωροταξικά, ωστόσο χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, νωρίς το απόγευμα υπήρξαν και κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν όμως έγκαιρα απο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην πυρκαγιά των Δερβενοχωρίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερες από 72 ώρες, συμμετέχουν 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της Πυροσβεστικής, που φτάνουν τα 280 άτομα, 23 οχήματα-βυτιοφόρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δέκα ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία σχηματίζουν, όπου επιτρέπεται, αντιπυρικές ζώνες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως της κατάσβεσης απο σήμερα το πρωί έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα. Πέντε ελικόπτερα, έξι καναντέρ και τρία πετζετέλ πραγματοποιουν συνεχώς ρίψεις νερού.

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της σημερινης μέρας προς το παρόν είναι και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλών εντάσεων, με αποτέλεσμα να μην βοηθούν στην επέκταση των δύο μετώπων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα