Σε χαμηλότερα επίπεδα η τιμή του πετρελαίου - Στα $45,07 το Brent

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τα χθεσινά τους κέρδη, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την υπερπροσφορά που καταγράφεται στην αγορά πετρελαίου, έναντι της χαμηλής ζήτησης, παρά τις πληροφορίες για τις προσπάθειες του γίνονται στον ΟΠΕΚ, για συγκράτηση της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου

τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 19 σεντς στα 45,07 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό τους κατά 1,12 δολάρια ή 2,5% χθες. Οι τιμές του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησαν κατά 19 σεντς στα 42,79 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό τους κατά 1,22 δολάρια ή 2,9% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Eulogio del Pino, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συνάντηση μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ μπορεί να πραγματοποιηθεί "κατά τις προσεχείς εβδομάδες".

Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ έχουν δηλώσει ότι το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως θα μπορούσε να συζητηθεί σε μια ήδη προγραμματισμένη συνεδρίαση του οργανισμού το Σεπτέμβριο.

Από την βουτιά των τιμών του πετρελαίου, που ξεκίνησε στα μέσα του 2014, η Βενεζουέλα έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να παγώσει την παραγωγή και να μειώσει το πλεόνασμα προσφοράς, αλλά με περιορισμένη επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα