Σε χαμηλό τετραετίας η δημοτικότητα της Μέρκελ

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έπεσε σε χαμηλό τετραετίας, μετά από τις μαζικές υποθέσεις σεξουαλικής βίας κατά γυναικών στην Κολωνία κατά τη διάρκεια των εορτών, κάτι που αμαύρωσε την πολιτική της σιδηράς κυρίας όσον αφορά το προσφυγικό.

Η δημοτικότητά της βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2011, όταν η Ευρώπη ταλανιζόταν από την ελληνική κρίση, σύμφωνα με γκάλοπ της FG Wahlen για το κανάλι ZDF.

Αντιθέτως, ο ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Wolfgang Schaeuble βρέθηκε στην κορυφή της λίστας της δημοτικότητας.

Η Μέρκελ βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην πλημμύρα των προσφύγων οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα 1,1 εκατομμύρια. Η αντιμετώπιση της Μέρκελ προς τους πρόσφυγες, και η τακτική υποδοχής όλων έχει πλήξει την εικόνα της μετά από τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στην Κολωνία κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς. Ακόμη και μέλη του ίδιου του κόμματος της Καγκελαρίου προσπαθούν να την πείσουν να μετριάσει την πολιτική αυτή και την έλευση των προσφύγων.

Μετά από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις βίας, το 60% των απαντήσεων ανέφεραν πως η Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει να υποδέχεται περισσότερους πρόσφυγες. Το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 46% τον Δεκέμβριο. Αντιπαραθετικά, το 37% θεωρεί πως η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει έτσι, σε σχέση με 51% τον προηγούμενο μήνα.

Το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι διαφωνούν με την τακτική της Μέρκελ αυξήθηκε κατά 7% στο 56%, ενώ 39% την υποστηρίζουν ακόμη. Το 33% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως η κατάσταση στην Κολωνία τους άλλαξε τη γνώμη, ενώ 66% ανέφεραν πως δεν επηρεάστηκαν.

Το γκάλοπ συμπεριέλαβε 1.203 άτομα και έλαβε χώρα μεταξύ της 12ης και της 14ης Ιανουαρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα