Σε χαμηλό οκτώ ετών το γιουάν μετά την υποβάθμιση από τις επενδυτικές

Σε χαμηλό οκτώ ετών συνεχίζει να κινείται το γιουάν, «αγνοώντας» την πτώση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτικές τράπεζες υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την πορεία του κινεζικού νομίσματος, ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια αύξηση των επιτοκίων θα επιταχύνει τις εκροές κεφαλαίων από την Κίνα.

Το γιουάν υποχώρησε στο 6,8703 έναντι του δολαρίου, σε νέο χαμηλό από τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε

για δεύτερη μέρα έχοντας καταγράψει το μεγαλύτερο τετραήμερο ράλι των τελευταίων επτά ετών.

Η Standard Chartered υποβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για το γιουάν, ακολουθώντας άλλες τέσσερις επενδυτικές, εκτιμώντας ότι το γιουάν θα βρεθεί στο 6,9 μέχρι το τέλος του έτους.

«Η πίεση για το γιουάν μπορεί να είναι ισχυρότερη του χρόνου καθώς η πολιτική του Τραμπ ίσως οδηγήσει το δολάριο σε ράλι, εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μπορεί να βάλει "φρένο" στην υψηλή μεταβλητότητα με μεγαλύτερη παρέμβαση αλλά δεν θα το κάνει αν δεν αυξηθούν οι εκροές καθώς κάτι τέτοιο θα ασκήσει νέες πιέσεις στα ξένα αποθεματικά» σχολιάζει ο Harrison Hu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην Royal Bank of Scotland Group Plc.

Keywords
Τυχαία Θέματα