Σε χαμηλό 16 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Η απόδοση υποχώρησε στο 2,338%, ενώ αυτή του 2ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 2,233%.

Αντίθετα του 3μηνου εντόκου γραμματίου άγγιξε το 2,454% με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων, μία ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε ύφεση.
Η αναστροφή συμβαίνει όταν οι προσδοκίες των επενδυτών για

την ανάπτυξη υποχωρήσουν.

Η καμπύλη αποδόσεων κυμαίνεται συνήθως προς τα πάνω: Όσοι ουσιαστικά δανείζουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αγοράζοντας ομόλογα αντισταθμίζονται με καλύτερα επιτόκια από εκείνους που δίνουν χρήματα για μήνες.

Εάν οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί θα παράγουν λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες σε δύο χρόνια από ό, τι σε δύο μήνες, η καμπύλη μπορεί να αντιστραφεί ή να χαμηλώνει προς τα κάτω καθώς οι περισσότεροι επενδυτές μετακινούνται σε μακροπρόθεσμο χρέος και στρέφονται αλλού βραχυπρόθεσμα.

Fed έχει μεταφερθεί επίσημα στο περιθώριο (έτσι δεν είναι ο καταλύτης για υψηλότερα επιτόκια και θα μπορούσε ακόμη και να κόψει αν χρειαστεί)", γράφει ο George Goncalves, επικεφαλής της στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της Nomura Securities International.

"Η ταχύτητα υποδηλώνει ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ένα μέρος των συμμετεχόντων στην αγορά που προσκολλώνται στην ελπίδα για μια ακόμα αύξηση επιτοκίων.
Κάποιες σοβαρές ζημιές έγιναν και σε τεχνικό επίπεδο και στα επίπεδα επιτοκίων. "

Οι διεθνείς αγορές σταθερού εισοδήματος επηρεάστηκαν επίσης από το σχολιασμό της Fed την περασμένη εβδομάδα.
Οι αποδόσεις τόσο στο γερμανικό δεκαετές ομόλογο όσο και στο ιαπωνικό 10ετές που διαπραγματεύονται σε αρνητική περιοχή σήμερα 25/3/2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα