Σε αρνητικό πρόσημο οι ευρωαγορές - 10% κάτω η Nokia

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο σε νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,37% στις 389,55 μονάδες, με όλους του κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,64%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με πτώση 0,15% , στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,39%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,21% , ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,13%

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο ευρωπαϊκός

τραπεζικός κλάδος με πτώση 0,8% λίγο μετά το άνοιγμα. Η Swedbank χάνει 3% μετά την παραδοχή της ότι αντιμετώπισε ελλιπώς υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Απώλειες άνω του 1% για την Barclays που ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη α' τριμήνου, λόγω δύσκολων συνθηκών στις αγορές αλά και του Brexit.

Στο μεταξύ, η Nokia ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημιές για το α' τρίμηνο με συνέπεια η μετοχή της να κάνει βουτιά άνω του 10%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ Sainsbury και Asda προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της αμερικανικής επιτροπής ανταγωνισμού, η οποία υποστηρίζει ότι με τη συγχώνευση θα αυξηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές. Η μετοχή της Sainsbury υποχωρούσε νωρίτερα κατά 6%.

Στα μάκρο της ημέρας, η ανεργία στην Ισπανία που ετοιμάζεται γαι τις εκλογές της Κυριακής, ανήλθε κοντά στο 15% για το α' τρίμηνο, από 14,45% το δ' τρίμηνο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα