Σε αρνητικό πρόσημο οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά ξεκίνησαν στην εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας στις διεθνείς αγορές.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε απώλειες 1,53% ενώ ο Shenzhen composite έχασε 1,45%, καθώς η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,25%.

Η

πτώση στην Κίνα έρχεται εν μέσω των νέων αποθεματικών απαιτήσεων για τις τράπεζες που τέθηκαν σε ισχύ, μετά από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, η οποία αναμένεται να «ρίξει» στο κινεζικό τραπεζικό σύστημα 750 δισ. γιουάν (108,4 δισ. δολ.).

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με ισχυρές απώλειες 1,87%, ενώ ο διευρυμένος Topix υποχώρησε κατά 1μ61%. Ο

Ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά περίπου 1%, ενώ αρνητικό ήταν το κλίμα και στη Νότια Κορέα με τον Kospi να υποχωρεί 0,77%.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές σημείωσαν sell off διεθνώς καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα αυξανόμενα επιτόκια, αλλά και τις ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση. Ο Dow Jones και ο S&P έκλεισαν την ενβδομάδα με απώλειες πάνω από 4%, ενώ ο Nasdaq είχε εβδομαδιαίες απώλειες 3,7%.

Στις εξελίξεις του εμπορικού πολέμου, ο διοικητής της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας Γι Γκανγκ δήλωσε χθες ότι η Κίνα αναζητεί μία «εποικοδομητική λύση» προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν επιζήμιο για την παγκόσμια οικονομία.

«Μία εποικοδομητική λύση είναι καλλίτερη από έναν εμπορικό πόλεμο, που θα ήταν μία επιζήμια λύση για όλους μας», τόνισε ο Γι κατά τη διάρκεια τραπεζικού σεμιναρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ο κόσμος ολάκερος θα πρέπει να αναζητήσει μία λύση για τις εμπορικές τριβές», οι οποίες δεν είναι επιβλαβείς μόνον για την Κίνα, αλλά επίσης «για τους γείτονές μας και τα δίκτυα τροφοδοσίας», υπογράμμισε ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα