Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street παρασυρόμενη από τη Walgreens

Χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street την Τρίτη μετά τη χθεσινή ισχυρή συνεδρίαση, ενώ η πτώση των μετοχών της Walgreens Boots Alliance επιδείνωσε περαιτέρω το κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 111 μονάδες με την πτώση της Walgreens Boots Alliance. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite, εν τω μεταξύ, υποχώρησαν κατά 0,1%

και 0,2% αντίστοιχα.

Οι πτωτικές κινήσεις έρχονται μετά από τα ισχυρά δεδομένα για τη μεταποίηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα, που ώθησαν τη διάθεση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, με τον Dow να κλείνει πάνω από τις 26.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 26 Φεβρουαρίου.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016. Μια ξεχωριστή έρευνα έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας ανέκαμψε και επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε οκτώ μήνες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη ωστόσο έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 1,6% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν πάντως λόγο για μεγαλύτερη πτώση 2,1%.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα πιθανές εξελίξεις από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας σε κλίμα επιφυλακτικής αισιοδοξίας καθώς ο αντιπρόεδρος της Κίνας φτάνει αύριο στην Ουάσινγκτον για έναν νέο κύκλο συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα