Σε αντίστροφη τροχιά τα αμερικανικά ομόλογα με ισχυρά κέρδη

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν σήμερα Τρίτη τα αμερικανικά ομόλογα, με τους επενδυτές να περιμένουν νέα οικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς μειώθηκε νωρίτερα σημαντικά στο 2,838%, ενώ η απόδοση του 30ετούς βρέθηκε σε βαθύ κόκκινο στα επίπεδα του 3,015%.

Πτώση καταγράφεται και στις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων, με το 2ετές στο 2,432% και το 5ετές στο 2,686%

Αντιθέτως, τα ομόλογα των άλλων αγορών καταγράφουν απώλειες λόγω ανόδου των αποδόσεων, καθώς κυριαρχούν πολιτικές και

γεωπολιτικές ανησυχίες.

Μιλώντας νωρίτερα σε σεμινάριο στο Τόκιο, επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα έχει μεγάλο πρόβλημα να αυξήσει τα επιτόκια, σε σχέση με άλλες κεντρικές τράπεζες της Ασίας και της Ευρώπης, οι οποίες εξακολουθούν να ακολουθούν μια διευκολυντική νομισματική πολιτική, μεταδίδει το Reuters.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να κάνει δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων ύψους 48 δισ. δολ., εντόκων 26 εβδομάδων ύψους 42 δισ. δολ και εντόκων τεσσάρων εβδομάδων ύψους 40 δισ. δολ.

Κύριοι παράγοντες για την πορεία των ομολόγων στην παρούσα φάση, οι πιθανές εκλογές στην Ιταλία, αλλά και το μέλλον των συνομιλιών Β. Κορέας – ΗΠΑ καθώς την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

Την Παρασκευή ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει επανεκκινήσει τον διάλογο με την Πιόνγιανγκ, ενώ πρόσθεσε ότι τελικά η συνάντηση Τραμπ – Κιμ μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα