Υψηλό ρεκόρ για τον Dow

Υψηλό ρεκόρ για τον Dow σε μια συνεδρίαση που οι επενδυτές εστίασαν σε λεπτομέρειες για τη φορολογική μεταρρύθμιση και την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Τζερόμ Πάουελ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Fed.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο εταιρικός φόρος θα μειωθεί μόνιμα στο 20% ενώ προβλέπεται η διατήρηση του δημοφιλούς προγράμματος συνταξιοδότησης 401 (k).

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,35% στις 23.517 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 2.579 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε

πτώση 0,02% στις 6.714 μονάδες.

«Οι άνθρωποι χτίζουν το πλαίσιο τους, αλλά κανείς δεν ξέρει πού θα πάει αυτό», δήλωσε ο Jeremy Bryan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Gradient Investments.

Η μετοχή της Boeing είχε την καλύτερη επίδοση στον Dow κι έκλεισε με άνοδο 1,60%. Η μετοχή της Allstate ήταν ανάμεσα στις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καταγράφοντας άνοδο 3.82%. Ενίσχυση κατά 2,23% και για τη μετοχή της T. Rowe Price, καθώς οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αντέδρασαν θετικά στα νέα για το πρόγραμμα 401 (k).

Ο Phil Blancato, CEO της Ladenburg Thalmann Asset Management, δήλωσε ότι «η αγορά εξακολουθεί να πιστεύει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν θα γίνει φέτος». «Υπάρχουν πάρα πολλοί Ρεπουμπλικάνοι που δεν στηρίζουν τη μεταρρύθμιση » τόνισε.

«Αυτό που γιορτάζει η αγορά είναι ότι η διαδικασία κινείται προς τα εμπρός, αλλά παράλληλα η διαδικασία αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια» εκτίμησε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς στην Wunderlich Securities

Keywords
Τυχαία Θέματα