Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές με focus σε μάκρο και αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά ταμπλό εν μέσω ανακοινώσεων νεών μακροοικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα οριακή άνοδο 0,01% στις 390,96 μονάδες με εναλλαγές προσήμων στους μεγαλύτερους δείκτες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,10%, ο γερμανικός DΑΧ στο +0,02%, ο γαλλικός CAC με απώλειες 0,06%.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύονται κατά 0,53% και 0,40% αντίστοιχα.

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές του τομέα ΜΜΕ

με άνοδο 0,4%, χάρη στα κέρδη που ανακοινώνουν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Η Vivendi σημείωσε άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.

Στον αντίποδα, ο κλάδος χημικών που σημειώνει απώλειες, με την Umicore να υποχωρεί κατά 3%. Η βελγική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κεφαλαιακές της δαπάνες θα αυξηθούν κατά το β' εξάμηνο του έτους.

Κοιτώντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Leonardo κάνει άλμα 7% χάρη στα αποτελέσματα β' τριμήνου. Η σουηδική Hexagon με άνοδο άνω του 5% καθώς υπερέβη τις προβλέψεις στα αποτελέσματα β' τριμήνου. Αντιθέτως, η βρετανική κατασκευαστική Travis Perkins υποχώρησε πάνω από 6% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας.

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Ευρώπη από πλευράς αποτελεσμάτων. Η Credit Suisse ανακοίνωσε κέρδη 647 εκατ. ελβετικών φράγκων για το β' τρίμηνο του έτους, με την πρόβλεψη των αναλυτών να μην ξεπερνά τα 550 εκατ. ελβετικά φράγκα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο πάνω από 1% στις πρωινές συναλλαγές.
Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακοίνωσε η BP με τα κέρδη να αυξάνονται κατά 300% το β' τρίμηνο και τον πετρελαϊκό κολοσσό να ανακοινώνει αύξηση μερίσματος για πρώτη φορά από το 2014.

Στο μεταξύ, στα μάκρο της ημέρας, όπως ανακοίνωσε η Eurostat το ΑΕΠ ευρωζώνης για το β' τρίμηνο του έτους επιβραδλυνθηκε απροσδόκητα στο 0,3%, έναντι εκτίμησης για 0,4%. Ο πληθωρισμός ευρωζώνης αντίθετα αυξήθηκε στο 2,1% τον Ιούλιο, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από το 2012.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012. Επίσης, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,6% σε έναν χρόνο τον Ιούλιο, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα