Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές ελλείψει καταλύτη

Ήπια διόρθωση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές με εξαίρεση την Αυστραλία. Οι αγορές φαίνεται να αναζητούν κατεύθυνση μετά τις αποφάσεις της Fed και της BOJ ενώ δεν υπάρχουν στον ορίζοντα μακροοικονομικά στοιχεία που να επηρεάζουν τις τοποθετήσεις των επενδυτών.

«Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη γεγονότα, η Παρασκευή δίνει μια "ανάσα" στις αγορές, χωρίς ιδιαίτερα μακροοικονομικά στοιχεία» σχολιάζει ο Tapas Strickland,οικονομολόγος της National Australia

Bank (NAB).

Πιέσεις δέχτηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν, στα 100,67 έναντι του δολαρίου.
Οι ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές ώθησαν χαμηλότερα κατά 2,88% την Toyota, κατά 2,4% την Honda, κατά 1,22% την Nissan κατά 1,22% και τη Sony κατά 1,19%.

Σε αρνητικό πρόσημο και τα κινεζικά χρηματιστήρια, οριακή άνοδος για το Χονγκ Κονγκ και τη Νότιο Κορέα. Στην Αυστραλία ο δείκτης ενισχύθηκε χάρη στην άνοδο των χρηματοοικονομικών μετοχών, ωστόσο, οι μετοχές χρυσού δέχτηκαν πιέσεις 2%.

Το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε ελαφρώς στο 0,7633 έναντι του δολαρίου.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 1,06% στα 45,83 δολάρια το βαρέλι και το Brent να υποχωρεί κατά 0,78% στα 47,28 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα