Σ. Φίσερ (Fed): Δεν εξετάζουμε την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αλλάξει τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Στάνλεϊ Φίσερ.

«Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε», επισήμανε ο κ. Φίσερ είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC.

«Είναι σαφώς είναι ένα τεράστιο γεγονός

για το Ηνωμένο Βασίλειο, και ένα σημαντικό γεγονός για την Ευρώπη».

«Το απευθείας εμπόριο με την Βρετανία δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διαφορά αλλά... υπάρχουν πολλά πράγματα που θα αλλάξουν λόγω Brexit για την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε επισήμανε.

Ανάμεσα στις ανησυχίες τους είναι το πόσο γρήγορα η βρετανική οικονομία μπορεί να αναδιαμορφωθεί και κατά πόσο τα άλλα μέλη της ΕΕ θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ερωτηθείς αν η Fed θα έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιπτώσεων από το Brexit για τις αγορές από την επόμενη συνεδρίασή της αυτό το μήνα, ο κ. Φίσερ απάντησε καταφατικά λέγοντας πως τότε θα έχουν μια πιο σφαιρική άποψη σε σχέση με τώρα.

Όσον αφορά για το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, ο κ. Φίσερ επισήμανε πως κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα