Ρωσία: Δεν είναι δική μας ευθύνη η μεταναστευτική κρίση

Με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, απορρίπτει τις ευθύνες που επιχειρούνται να επιρριφθούν στη Μόσχα σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, η οποία εν μέρει οφείλεται και στις ρωσικές επιδρομές.

Η Μαρία Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου άσκησε κριτική στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κατήγγειλε την Ρωσία

πως «με τη στρατιωτική της δραστηριότητα στην περιοχή έχει πυροδοτήσει την ανθρωπιστική κρίση και έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στα σύνορα της Τουρκίας».

Η Ζαχάροβα δήλωσε, λοιπόν, πως οι ενέργειες της Συμμαχίας των τελευταίων δεκαετιών είναι εκείνες που έχουν οδηγήσει στην τωρινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Τύπου, το ΝΑΤΟ επιχειρεί να μετατοπίσει την ευθύνη για «την ανεύθυνη πολιτική» στη Μόσχα, η οποία κατηγορείται για την εισροή μεταναστών στην ΕΕ.

«Οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν δεν ζητούν άσυλο στην Ευρώπη εξαιτίας των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στην Συρία», δήλωσε, επισημαίνοντας από την άλλη ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε «έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Συμμαχία».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία» της Ρωσίας σχετικά με τη συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας που έχει στόχο την μείωση της ροής των μεταναστών στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αυτή «δεν παρέχει δικαιώματα στους μετανάστες».

Η Ζαχάροβα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο καυτό ζήτημα των παράνομων συναλλαγών που φέρεται να πραγματοποιεί η Τουρκία με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος, στη Συρία, λέγοντας πως αν η Άγκυρα θέλει να αποδείξει ότι αυτές οι αναφορές αποτελούν «μύθο», τότε οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν στους διεθνείς παρατηρητές να ελέγξουν τα σημεία ελέγχου στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα