Ριμπάουντ στο πετρέλαιο – Πτώση στα αμερικανικά αποθέματα

Ο μαύρος χρυσός άρχισε να κερδίζει έδαφος σήμερα μετά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε βιομηχανικός όμιλος, σύμφωνα με τα οποία τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν ραγδαία την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι παρατηρητές της αγοράς θεωρούν ότι τα κέρδη αυτά δεν θα έχουν διάρκεια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα futures για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 3%, στη συνέχεια ωστόσο ενισχύθηκαν κατά 45 σεντς ή κατά 0,9% στα 48,78 δολάρια/βαρέλι. Το μπρεντ σημείωσε άνοδο κατά 46 σεντς ή κατά 0,9% στα 51,21 δολ/βαρέλι.

Η άνοδος ήρθε μετά τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου

Πετρελαίου, σύμφωνα με τα οποία , οι προμήθειες σε αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 8,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

«Η απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μπορεί μόνο να παρέχει ένα ισχυρό σημείο στήριξης για τις τιμές, αλλά είναι ουσιαστικά άχρηστη σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των τιμών γιατί οι παραγωγοί αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου μπορούν ακόμη να βγάλουν κέρδος και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους γύρω στα 40 δολάρια», αναφέρουν αναλυτές.

Από την άλλη, κάποιοι αναλυτές, μεταξύ αυτών και της Societe Generale, παραμένουν αισιόδοξοι ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ θα πετύχει τελικά τον στόχο της και ότι τα αποθέματα θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν 5 χρόνια πριν, να και με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα