Ριμπάουντ στις ασιατικές αγορές

Ισχυρό lead από τη Wall Street έλαβαν οι ασιατικές αγορές που επανήλθαν σήμερα σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές φαίνονται να αποστασιοποιούνται από τις γεωπολιτικές ανησυχίες που προκάλεσε η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,55%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,04%, κυρίως λόγω της πορείας των μετοχών τεχνολογίας που μετά το

χθεσινό selloff σημείωσαν κέρδη.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε οριακά κατά 0,19%, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι κινεζικοί δείκτες με τον Shanghai Composite να κερδίζει 0,14%% και τον ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 1,16%.

Την Τρίτη οι ασιατικές αγορές ταρακουνήθηκαν από τις παγκόσμιες ανησυχίες που προκάλεσε η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, ωστόσο έκλεισαν σε επίπεδα πάνω από τα χαμηλά που άγγιξαν νωρίτερα μέσα στη μέρα, καθώς η διάθεση αποστροφής κινδύνου άρχισε να ξεθωριάζει κυρίως κατά τις συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

«Η διάθεση αποστροφής κινδύνου που επισκίασε τις αγορές μετά την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας δεν διήρκεσε ούτε 24 ώρες», σχολίασε ο David de Garis της National Australia Bank.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χθες ότι όλες οι εκδοχές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, ωστόσο, κάποιοι αναλυτές εξέλαβαν αυτή τη δήλωση ως σαφή εξέλιξη από τις προηγούμενες αντιδράσεις Τραμπ αναφορικά με τη Β. Κορέα.

Υπενθυμίζεται ότι ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας - Ηνωμένων Πολιτειών,

Χθες οι δείκτες της Wall Street έκαναν ριμπάουντ μετά το αρνητικό ξεκίνημα,με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει ράλι 200 μονάδων από τα χαμηλά της ημέρας καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Στο μέτωπο της ενέργειας, τουλάχιστον το 19% της δυναμικότητας διύλισης στις ΗΠΑ εξέλειψε λόγω του τυφώνα Χάρβεϊτουλάχιστον το 19% της δυναμικότητας διύλισης στις ΗΠΑ εξέλειψε λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ. Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας ενδέχεται να κρατήσει εκτός λειτουργίας κάποια διυλιστήρια για διάστημα μιας εβδομάδας, αναφέρουν αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα